dr carmen giuglea
 

Chirurgia postbariatrica

chirurgie postbariatricaChirurgia postbariatrica sau chirurgia corectoare a conturului corporal dupa scaderea masiva in greutate reprezinta o solutie de ameliorare a aspectului fizic al pacientilor cu aceste probleme.

Desi nu este o chirurgie usoara, cum poate s-ar crede, si remodelarea nu se poate efectua fara cicatrice, reprezinta deseori singura solutie in aceaste situatii.

 

Redarea unui contur corporal cat mai aproape de normal reprezinta un castig atat din punct de vedere estetic, cat si psihic.

In general, dupa scaderea semnificativa in greutate (30-100kg), poate ramane un exces de piele pentru corectia caruia este nevoie de asocierea mai multor interventii (la nivelul abdomenului, sanilor, coapselor, feselor, bratelor). De aceea, pentru ca pacientul sa poata beneficia de cat mai multe corectii intr-un timp relativ scurt, cu o singura anestezie, chirurgia postbariatrica trebuie sa fie o chirurgie de echipa.

Recuperarea postoperatorie include: o perioada imediat postoperator (5-7zile) in care pacientul trebuie sa pastreze un repaus relativ (mai ales cand s-au efectuat mai multe corectii in acelasi timp) dupa care isi poate relua activitatile obisnuite sub protectia unor pantaloni sau burtiere speciale, ce trebuie purtate timp de aproximativ o luna permanent.

In tarile cu traditie in chirurgia postbariatrica, chirurgul plastician ia un prim contact cu pacientul chiar inainte de operatia de gastric sleeve. Urmarirea periodica dupa interventia primara, cat si monitorizarea evolutiei acestuia pana in momentul in care poate fi operat (dupa ce a slabit suficient de mult si dupa minim 6 luni de la stabilizarea greutatii) permite stabilirea unei relatii de incredere medic-pacient, foarte importanta pentru etapa de remodelare corpoala. Rolul chirurgului plastician in aceasta ecuatie este de a elimina excesul tegumentar cu pretul unor cicatrice subtiri, care sa se poata ascunde cu usurinta in lenjeria intima, haine sau chiar sub un tatuaj. In final, scopul tuturor aceste eforturi este redarea increderii in sine, astfel incat pacientul sa ajunga sa se simta bine din nou in pielea lui, de data aceasta ajustata.

Mai multe detalii in pagina de operatii ~ chirurgie postbariatrica.Alte Articole

Augmentare mamara - Dosar complet

marire sani
Augmentarea mamara este termenul medical utilizat pentru marirea de sani. Acest tip de procedura presupune plasarea ...
Botoxul in tratamentul ridurilor Botoxul in tratamentul ridurilor
Toxina botulinica este un derivat din bacteria anaeroba Clostridium Botulinum. Exista opt ...
dr carmen giuglea

Vreau sa ma programez

 

+40 723 216 718
+40 799 873 774

 
Copyright Conf. Dr. Carmen Giuglea. Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al conf. dr. Carmen Giuglea.
 
 
sus