dr carmen giuglea
 
lipofilling

Lipoaspiratie + lipofillingLipoaspiratia este interventia chirurgicala prin care se pot extrage cantitati moderate de grasime cu ajutorul unor canule subtiri introduse prin microincizii la nivelul zonelor interesate.

Este important de stiut ca uneori grasimea extrasa prin lipoaspiratie poate fi folosita ca material de umplere pentru alte zone.

 

Lipoaspiratie si lipofilling

Procedura de lipoaspiratie

Interventia chirurgicala se poate efectua sub anestezie generala sau sub anestezie locala potentata intravenos si dureaza in medie 2 ore. Depozitele adipoase ce trebuie indepartate sunt marcate printr-un desen preoperator, apoi sunt infiltrate cu o solutie de ser fiziologic rece adrenalinat (solutie Klein). Dupa o perioada de asteptare de 20 minute, se poate incepe procedura de aspiratie a grasimii modificate de solutia introdusa, cu ajutorul unor canule conectate la un aspirator chirurgical. Cantitatea de grasime extrasa variaza in functie de suprafata lipoaspirata, iar pentru a nu produce dezechilibre ale organismului in cazul unor depozite multiple, se prefera rezolvarea etapizata a acestora.

Este important de stiut faptul ca zonele operate prin metoda lipoaspiratiei vor deveni postoperator echimotice (vinetii), tumefiate, dureroase, aceste simptome putand fi ameliorate prin aplicarea unor unguente speciale. De asemenea repausul relativ este necesar aproximativ o saptamana postoperator, in functie de suprafata operata si de toleranta la durere a fiecarei persoane.

Deosebit de importanta este purtarea unei imbracaminti speciale elastice (garments : pantaloni, burtiera) incepand din momentul terminarii operatiei si inca 2-3 saptamani postoperator. Rostul acesteia este de a impiedica (prin compresie permanenta) acumularea de sange sau serozitati in zonele operate, determinand lipirea uniforma a tegumentului de stratul de dedesubt. La 6 saptamani se recomanda inceperea unui masaj progresiv la nivelul zonelor operate, care vor inmuia si uniformiza suprafatele respective.

De asemenea este important de stiut ca uneori grasimea extrasa prin lipoaspiratie poate fi folosita ca material de umplere pentru alte zone (buze, pometi, fese, gambe, etc.)


Procedura de lipofilling

Anestezia folosita poate fi epidurala sau generala.

In cazul maririi cu implante, acestea se introduc printr-o incizie in zona coccigiana (in partea superioara a santulului interfesier) dupa care se creaza un buzunar in care se vor introduce implantele. Acestea vor fi plasate in jumatatea superioara a fesei, pentru a se evita lezarea nervului sciatic.

In cazul lipofilling-ului, grasimea necesara maririi feselor se obtine prin liposuctie din zone precum coapsele, abdomenul sau trunchiul posterior. Aceasta grasime, preparata in mod adecvat, este injectata prin multiple tunele, pentru a obtine o buna uniformitate. Este vorba practic de o redistributie a grasimii. Stiut fiind faptul ca inevitabil se va produce un grad de resorbtie, este necesara injectarea unui volum mai mare cu 30-50% . Interventia este mai indelungata (in medie 2 ore, fata de 1,5 ore pt. implante) si mai laborioasa decat in cazul implantelor, dar are marele avantaj ca cicatricile postoperatorii sunt minime, aproape inobservabile.

Postoperator, este recomandat repaus relativ pentru 2-3 zile. Recuperarea dureaza variabil, in functie de tehnica adoptata: astfel, dupa implante se recomanda 7-15 zile, iar pentru lipofilling intervalul este mai scurt. In cazul protezelor fesiere, este necesara evitarea unor anumite tipuri de exercitii fizice timp de 4-6 saptamani, iar pe viitor se recomanda evitarea injectiilor intramusculare.Lipofilling Inainte/Dupa


Lipofilling Fese - Inainte
Lipofilling Fese - Inainte
 
Lipofilling Fese - Dupa
Lipofilling Fese - Dupa
Lipofilling Fese - Inainte
Lipofilling Fese - Inainte
 
Lipofilling Fese - Dupa
Lipofilling Fese - Dupa
Lipofilling Fese - Inainte
Lipofilling Fese - Inainte
 
Lipofilling Fese - Dupa
Lipofilling Fese - Dupa


Articole

Augmentare mamara - Dosar complet marire sani
Augmentarea mamara este termenul medical utilizat pentru marirea de sani. Acest tip de ...
Liftingul de coapse
lifting coapse
Este procedura prin care se ridica tegumentul flasc, cazut de la nivelul coapselor aparut dupa ...
Avantajele tratamentului cu botox tratament botox
Folosit de ani buni in tratamentul afectiunilor neurologice, Botox-ul - toxina botulinica este ...
dr carmen giuglea

Vreau sa ma programez

 

+40 723 216 718
+40 799 873 774

 
Copyright Conf. Dr. Carmen Giuglea. Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al conf. dr. Carmen Giuglea.
 
 
sus