dr carmen giuglea
 
Maladia Dupuytren

Maladia DupuytrenEste o boala degenerativa a aponevrozei palmare care apare in general dupa 45-50 ani, si care se manifesta prin aparitia la nivelul palmei a unor corzi fibroase, insotite de noduli, care determina in timp retractia in flexie a unuia sau mai multor degete. In general aceasta se produce la nivelul degetelor 4, 5 mai rar la nivelul mediusului sau policelui.

 

Maladia Dupuytren

Boala nu are o cauza clara, apare in general la muncitorii manuali, pare a fi legata de existenta unor microtraumatisme repetate la nivelul palmei, dar cu siguranta are si o componenta genetica, existand o predispozitie familiala.


Procedura

Tratamentul este chirurgical, si presupune indepartarea chirurgicala a aponevrozei modificate degenerativ, cu redresarea la maximum a degetelor in pozitia de extensie maxima, cu protejarea pediculilor vasculo-nervosi digitali. Operatia se poate face cu anestezie locoregionala si dureaza in medie 30 min, iar vindecarea si recuperarea necesita circa 2 saptamani in postoperator.
Articole

Avantajele tratamentului cu botox tratament botox
Folosit de ani buni in tratamentul afectiunilor neurologice, Botox-ul - toxina botulinica este ...
Botoxul in tratamentul ridurilor Botoxul in tratamentul ridurilor
Toxina botulinica este un derivat din bacteria anaeroba Clostridium Botulinum. Exista opt ...
dr carmen giuglea

Vreau sa ma programez

 

+40 723 216 718
+40 799 873 774

 
Copyright Conf. Dr. Carmen Giuglea. Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al conf. dr. Carmen Giuglea.
 
 
sus