Chirurgie postbariatricaAi slabit mult dupa operatia de micsorare de stomac? Te deranjeaza pielea in exces, aspectul inestetic al sanilor si altor zone - abdomen, fese, brate, membre inferioare – zone inestetice in urma procesului de slabire?

Chirurgia postbariatrica sau chirurgia corectoare a conturului corporal dupa scaderea masiva in greutate reprezinta o solutie de ajustare a aspectului fizic al pacientilor care au trecut printr-o operatie de micsorare de stomac. Desi nu este o chirurgie usoara, cum poate s-ar crede, remodelarea se poate efectua si reprezinta deseori singura solutie in aceaste situatii.

 

Redarea conturului corporal dupa operatiile bariatrice de micsorare a stomacului reprezinta un castig atat din punct de vedere estetic, cat si psihic pentru pacienti

Imagini Inainte/Dupa

Scadere ponderala aproximativ 70 kg

piele lasata dupa slabit - inainte/dupa
piele lasata dupa slabit - inainte/dupa
piele lasata dupa slabit - inainte/dupa
piele lasata dupa slabit - inainte/dupa

Scadere ponderala aproximativ 50 kg

S-a efectuat: abdominoplastie, lifting coapse, mamoplastie de augmentare si schimbare implant

piele lasata dupa slabit - inainte/dupa

Scadere ponderala aproximativ 80 kg

piele lasata dupa slabit - inainte/dupa
piele lasata dupa slabit - inainte/dupa
piele lasata dupa slabit - inainte/dupa

Scadere ponderala aproximativ 45 kg: Abdominoplastie in Fleur de Lis

piele lasata dupa slabit - inainte/dupa
piele lasata dupa slabit - inainte/dupa

Scadere ponderala

Chirurgie postbariatrica - Inainte
Chirurgie postbariatrica - Dupa
Chirurgie postbariatrica - Inainte
Chirurgie postbariatrica - Dupa
piele lasata dupa slabit - inainte/dupa
piele lasata dupa slabit - inainte/dupa

Cum arata viata unui pacient dupa operatia de micsorare a stomacului?

Dupa scaderea semnificativa in greutate (30-100kg), pacientul care a suferit o interventie bariatrica de micsorare a volumului stomacului ramane cu un exces de piele, pentru corectia caruia este nevoie de asocierea mai multor interventii, pentru eliminarea pielii in exces de la nivelul abdomenului, sanilor, coapselor, feselor, bratelor.

Chirurgia estetica de ajustarea a conturului corporal post-bariatrie este realizata de catre o echipa complexa pentru ca pacientul sa poata beneficia de cat mai multe corectii intr-un timp relativ scurt, sub o singura anestezie, cu beneficii multiple prin prisma recuperarii pacientului si revenirii sale la activitatile de zi cu zi.

Recuperarea postoperatorie include: o perioada de 5-7 zile, in care pacientul trebuie sa pastreze un repaus relativ, mai ales cand s-au efectuat mai multe corectii de indepartarea a excesului de piele din zonele asupra carora s-a intervenit. Recuperarea include un regim de viata si o igiena normal oricarei interventii chirurgicale, miscari atente, reguli de igiena obisnuita, dupa care pacientul isi poate relua activitatile obisnuite sub protectia unor pantaloni sau burtiere speciale, ce trebuie purtate timp de aproximativ o luna permanent.

In tarile cu traditie in chirurgia postbariatrica, chirurgul plastician ia un prim contact cu pacientul chiar inainte de operatia de gastric sleeve. Urmarirea periodica dupa interventia primara, cat si monitorizarea evolutiei acestuia pana in momentul in care poate fi operat (dupa ce a slabit suficient de mult si dupa minim 6 luni de la stabilizarea greutatii) permite stabilirea unei relatii de incredere medic-pacient, foarte importanta pentru etapa de remodelare corporala. Faptul ca pacientul asuma acest proces integrat-chirurgie bariatrica si post-bariatrica-eficientizeaza procesul de slabire pentru pacientii care s-au confruntat cu obezitatea morbida si efectele sale.

Rolul chirurgului plastician in aceasta ecuatie este de a elimina excesul tegumentar cu pretul unor cicatrice subtiri, care sa se pot ascunde cu usurinta in lenjeria intima, haine sau chiar sub un tatuaj. In final, scopul tuturor aceste eforturi este redarea increderii in sine, astfel incat pacientul sa ajunga sa se simta bine din nou, sa previna “recidiva” in privinta excesului de kilograme si sa isi revina la viata cu un alt tonus si cu bucuria de a trai frumos si sanatos!


Mai multe informatii si pe canalul de YouTube Dr. Carmen Giuglea.


Articole

Chirurgia postbariatrica

Chirurgia postbariatrica sau chirurgia corectoare a conturului corporal dupa scaderea masiva in greutate reprezinta o solutie de ameliorare a aspectului fizic al pacientilor cu ...

Procedura care te ajută să îți menții greutatea după ce ai slăbit

Un studiu care a decurs in Statele Unite, prezentat la Reuniunea Chirurgilor Plasticieni din America, demonstreaza o diferenta importanta in ramanerea la o greutate mica a pacientilor care au apelat la chirurgia plastica postbariatrica fata de cei care nu au facut-o.
www.doctorulzilei.ro

Chirurgia conturului corporal, ca parte integrata procesului de slabire post-bariatrica

Chirurgia conturului corporal dupa slabiri excesive este o chirurgie care se situeaza la limita dintre chirurgia estetica si cea reconstructiva. Pentru pacientii care au slabit mult ...
www.businesswoman.ro
Taguri: dr. Carmen Giuglea, Carmen Giuglea, chirurgie plastica, chirurgie estetica, chirurgie postbariatrica, piele lasata, slabire dupa micsorare stomac, reconstructie sani, operatie ridicare sani, implant silicon, operatie sani lasati, operatie stomac, sani lasati, chirurgie estetica bucuresti, clinica perfect estetic, microchirurgie reconstructiva, clinica chirurgie estetica, operatie estetica, implanturi cu silicon, micsorare sani, ridicare sani, mamoreductie, augmentare mamara, marire buze, lipoaspiratie, operatie la nas, corectare nas, micsorare nas, liposuctie, rinoplastie, rinocorectie, lifting facial, corectie pleoape, blefaroplastie, corectie urechi, otoplastie, lipofilling, abdominoplastie, modelare abdomen, mentoplastie, micsorarea barbiei, lipectomie, implant mamar, remodelare corp, intinerire faciala, infrumusetare faciala

Vreau sa ma programez

 

+40 314 219 337

 

+40 732 431 474
+40 723 216 718
+40 770 440 518

 
Copyright Dr. Carmen Giuglea. Toate drepturile rezervate.
Este interzisa reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a continutului materialelor prezentate pe acest site, de catre orice persoana, fara acordul scris prealabil al dr. Carmen Giuglea.
 
 
sus